simma_logga_2017

Nordsjøstevnet 2019 oppsummert

Bilde med tillatelse av North Sea Swim Meet Bilde med tillatelse av North Sea Swim Meet

Nordsjøstevnet 2019 ble nok en gang en stor suksess og det nye bassenget i Stavanger leverte mange gode resultater, både fra de internasjonale og norske de deltakerne. Vi har tatt en titt på resultatene fra stevnet og valgt ut noen av de viktigste begivenhetene fra helgens konkurranse.
 
Sveitsiske Maria Ugolkova fra SC Uster hadde den beste prestasjonen i kvinneklassen med sin 100 fly på 57,20 som også var ny sveitsisk rekord på øvelsen. Hun hadde totalt sett et meget godt stevne og satte også ny sveitsisk rekord på 100 IM med 1.00,04, samt ny stevnerekord på 200 IM med tiden 2.08,71. I herreklassen var det vår egen Henrik Christiansen som hadde den beste prestasjonen med 1500 fri på 14.29,95. Henrik svømte i tillegg 50, 200 og 400 fri, men leverte noe svakere enn det han gjorde under ISL-stevnet i Budapest for en helg siden.
 

I paraklassen på damesiden viste tyske Elena Krawzow fra Berliner Schwimmteam meget god form og hun hadde den beste prestasjonen med 200 bryst på 2.38,25. Det var ny verdensrekord i klasse SB12. Hun satte også ny verdensrekord på 50 og 100 bryst. Sarah Louise Rung og Emma Sofie Friestad satte også norske rekorder i sine respektive klasser på 50 bryst. For paraherrene var det Fredrik Solberg som utmerket seg med ny norsk rekord både på 50 fly og 50 fri.

Elena Krawsow satte tre nye verdensrekorder i klasse SB12 under Nordsjøstevnet. Bilde med tillatelse av North Sea Swim Meet
Elena Krawsow satte tre nye verdensrekorder i klasse SB12 under Nordsjøstevnet. Bilde med tillatelse av North Sea Swim Meet


Juniorene hadde også sin egen sammenlagtkonkurranse som ble avgjort ved å legge sammen poengsummen av to øvelser. I jenteklassen var det Uljana Gorlova fra Lambertseter SK som vant med en sammenlagt poengsum på 1540 poeng mens for gutta var det Lukas Märtens fra SC Magdeburg som stakk av med seieren med 1712 poeng.
 
Andre nevneverdige prestasjoner er blant annet Monique Olivier fra Edinburgh som satte ny Luxembourgsk rekord på 200 fly med 2.13,12. Klubbvenninne Kathryn Greenslade tok stevnerekorden på 200 rygg med tiden 2.06,52. Jentene fra Edinburgh satte også ny skotsk rekord på 4x100 fri. Malene Rypestøl leverte en fantastisk 800 fri på 8.29,81 og var ikke langt unna Irene Dalbys rekord på øvelsen som har stått helt siden 1990 (8.26,81). Det blir spennende å se hva hun kan få til i Glasgow om en drøy måned.

Malene Rypestøl viste i helgen at hun er i bra rute til EM-kortbane. Bilde med tillatelse av North Sea Swim Meet.
Malene Rypestøl viste i helgen at hun er i bra rute til EM-kortbane. Bilde med tillatelse av North Sea Swim Meet.


Erik Gidskehaug kvalifiserte seg til seniorlandslaget med 14.53,04 på 1500 fri, tett fulgt av unggutten Jon Jøntvedt på 14.56,40. De to er også i den norske EM-troppen. Markus Lie fikk med seg tre seiere fra helgen på henholdsvis 50 rygg, 100 rygg og 200 IM. Han var litt over sine egne bestenoteringer, men har sikkert mer å gå på formmessig. Junioren Nicholas Lia imponerte med personlige rekorder på fri-sprintene, og spesielt finaletiden på 100 fri på 48,81 kan trekkes frem som en sterk prestasjon.
 
Vi nevnte på forhånd at Nordsjøstevnet var siste mulighet for å kvalifisere seg til EM-kortbane i desember, og vi fikk to utøvere som kvalifiserte seg til mesterskapet i løpet av helgen. Jørgen Scheie Bråthen svømte for første gang under den magiske minuttgrensen på 100 bryst med 59,25 og er dermed klar for sitt første europamesterskap siden 2016. Han leverte også en fin pers på 50 bryst med tiden 26,84 som også var under EM-kravet på øvelsen.

Jørgen Scheie Bråthen kvalifiserte seg til EM-kortbane i desember. Bilde med tillatelse av North Sea Swim Meet.
Jørgen Scheie Bråthen kvalifiserte seg til EM-kortbane i desember. Bilde med tillatelse av North Sea Swim Meet.


Emilie Nyenget Løvberg ventet til den siste finaleøkten før hun klinte til med 58,09 på 100 fly og er dermed også klar for EM i Glasgow. Den tiden er for øvrig svært tett på hennes personlige rekord på øvelsen som lyder på 57,96.

Det offisielle EM-uttaket ble publisert av NSF i dag og kan leses her.
 
Andre lenker

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter