simma_logga_2017

NM-kortbane 2019 

I morgen tidlig braker det løs i Stavanger svømmehall. Her følger en pressemelding fra Norges Svømmeforbund sendt ut i dag:

Torsdag 14.- søndag 17. november arrangeres NM i svømming kortbane i nyoppussede Stavanger svømmehall. Mesterskapet samler landets beste junior-, senior- og parautøvere, og 432 svømmere fra 67 klubber skal delta.

I seniorklassen forventes det at de 13 svømmerne som er tatt ut til EM kortbane (Glasgow 4.-8. desember) kommer til å dominere. Utøvere som Henrik Christiansen, Ingeborg Vassbakk Løyning, Tomoe Zenimoto Hvas og Malene Rypestøl er klare forhåndsfavoritter i sine hovedøvelser, og NM blir en god test på hvor svømmerne står før de siste forberedelsene inn mot høstens hovedmål.

Parallelt med NM senior avvikles NM junior under formiddagsheatene. Norsk ungdomsmesterskap, som ble arrangert for 3 uker siden, viste at det er mange spennende svømmere på gang, og også her er det nok utøverne som er tatt ut til vinterens internasjonale mesterskap, Nordisk juniormesterskap (Færøyene 29.nov-1.des), som kommer til å dominere.

Parasvømmerne har ikke noe internasjonalt mesterskap før EM i mai 2020, så for dem er dette Norgesmesterskapet høstens hovedmål. Spesielt spennende er det å se om unge Fredrik Solberg og Gabriel Steen tar nye steg, og om de mer erfarne utøverne Andreas Bjørnstad og Sarah Louise Rung er i rute mot Paralympics i Tokyo.

Vi gleder oss til 4 dager med topp svømming i Stavanger!

SIMMA kommenterer

Det er under to uker siden Nordsjøstevnet ble avholdt i det samme anlegget, og da fikk vi bekreftet at forholdene ligger til rette for rask svømming. Det er mange utøvere som har vist god utvikling denne høsten, og vi fikk sterke resultater både under UM i Bergen og Nordsjøstevnet. Det blir dermed spennende å se om flere fortsetter i det samme sporet under NM, og om de som har hatt litt stang ut slår tilbake med rask svømming.

På grunn av endringene i mesterskapsstrukturen får vi denne gangen et kombinert NM junior/senior. Junioralderen er 13-17 år for jenter og 13-18 år gutter. Det legges altså opp til kortbanesatsing før jul, noe som også passer bedre med den internasjonale kalenderen. 
 
En viktig del av NM er naturligvis stafettene, og denne gangen får vi hele fem stafetter for hvert kjønn samt to mix-stafetter. Bærumsvømmerne er i toppsjiktet på veldig mange av stafettene både for junior og senior, men de kommer nok til å få hard konkurranse fra blant annet Lambertseter, Bergensvømmerne, OI, Stavanger og flere andre. Vi legger for øvrig merke til at kun fire lag er påmeldt på jentenes 4x200 fri for junior.
 
NM blir også første gang denne høsten vi får se VM-deltakerne Tomoe Zenimoto Hvas og Ingeborg Vassbakk Løyning i aksjon. Etter VM i sommer hadde de noen uker ferie og har i tillegg vært på en lengre treningsleir i Japan. De har dermed ikke deltatt på noen stevner denne sesongen, så det blir interessant å se hvordan formen ligger an i forkant av EM-kortbane.

Mesterskapet kan som vanlig følges på Livetiming, og på Livestream (via NRK)

Nyttige lenker

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter