simma_logga_2017

Høydepunkter NM kortbane dag 1

Tomoe Zenimoto Hvas satte ny norsk seniorrekord på 50 butterfly under NM kortbane. Foto: Ellen Kessel Tomoe Zenimoto Hvas satte ny norsk seniorrekord på 50 butterfly under NM kortbane. Foto: Ellen Kessel

Forsøk og junior

Dagens forsøksøkt begynte positivt med en rask tid av Tomoe Zenimoto Hvas på 200 IM med 1.54,17. Det var tett på hans egen norske rekord på øvelsen, som han satte da han tok bronse under EM i Herning i 2017. Han fulgte opp med å sette ny norsk seniorrekord på 50 fly på tiden 22,90 og ble dermed første nordmann noen sinne under den magiske 23-grensen på øvelsen.

Gabriel Steen perset og satte ny norsk rekord på 200 IM i klasse SM13 med tiden 2.24,51. Gabriel har hatt en fin høstsesong og viser igjen at han er i god utvikling.

I juniorfinalen på 4x100 fri for gutta leverte Bærumsvømmerne strålende. Laget bestående av Nicholas Lia (48,87), Simon Moe (49,74), Christian Groth Dyrkorn (49,61) og Jonas Milian Hestad Solberg (52,31) svømte inn til ny norsk juniorrekord med 3.20,53. Med et snitt på 50,13 per etappe var de helt overlegne i kampen om gullet.

Både Henrik Christiansen og Erik Gidskehaug leverte gode prestasjoner i finalen på 800 fri. Foto: Ellen Kessel Både Henrik Christiansen og Erik Gidskehaug leverte gode prestasjoner i finalen på 800 fri. Foto: Ellen Kessel

Finaler/senior

Vi har blitt vant til at Henrik Christiansen svømmer fort i store internasjonale mesterskap, men det begynner å bli en liten stund siden vi har sett Henrik sette rekorder på sine hovedøvelser under NM. Med 7.33,28 på 800 fri satte han ny norsk og nordisk rekord, og viser at han er i meget god rute til EM. Erik Gidskehaug har tatt flere steg denne høsten og satte nok en pers på 800 fri med 7.50,13.

Vi hadde så vidt landet etter Henrik Christiansens rekordløp da Malene Rypestøl klinte til med ny norsk rekord på 400 fri. 4.04,19 er en forbedring av Cecilie Waage Johannessens gamle rekord fra 2011 med over to sekunder! Malene har ved flere anledninger denne høsten vist at hun er i knallform, og det blir spennende å se om hun har mer på lager.

Så glad blir man når man setter ny norsk rekord! Malene Rypestøl er i strålende form om dagen. Foto: Ellen Kessel
Så glad blir man når man setter ny norsk rekord! Malene Rypestøl er i strålende form om dagen. Foto: Ellen Kessel

Finaleøkten ble avsluttet med stafetter for damer og herrer. Bærumsvømmerne har lenge regjert på 4x200 fri på damesiden, men de var helt sjanseløse mot Lambertseter som tok gullet i suveren stil på 8.10,77. Johanne Heines Pettersen avsluttet sterkt og svømte BSC inn til sølvet, mens jentene fra Bærum måtte nøye seg med bronsen.

På 4x100 fri var det Bærumsvømmerne som var klart raskest,  og de satte en soleklar ny norsk seniorrekord med 3.14,98! Laget bestod av Nicholas Lia (49,30), Tomoe Zenimoto Hvas (48,07), Niksja Stojkovski (48,12) og Christian Groth Dyrkorn (49,49). Strålende prestasjon av Bærumsgutta!

Bærumsgutta etter gull og ny norsk rekord på 4x100 fri. Foto: Ellen Kessel
Bærumsgutta etter gull og ny norsk rekord på 4x100 fri. Foto: Ellen Kessel

Ellers hadde vi mye rask svømming i finalene og mange spennende dueller. Det er tydelig at mange har trent godt denne høsten! Vi gleder oss til fortsettelsen :)

Etter dag 1 er det OI som leder klubbkampen på juniorsiden mens Bærumsvømmerne leder på seniorsiden.

Alle resultateter finner du her

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter