simma_logga_2017

Høydepunkter NM kortbane dag 2

Forsøk/junior

I motsetning til i går ble det ikke satt noen norske rekorder i dagens forsøk, men vi fikk flere gode prestasjoner av juniorene.

Bærumsvømmerne tok et klart juniorgull på 4x50 medley med en sluttid på 1.44,80. Det var ikke langt unna Lambertseters juniorrekord på øvelsen som lyder på 1.44,54. Sølvet gikk til Stavanger mens Bergensvømmerne fikk med seg bronsen.

På 400 fri var det ikke overraskende Jon Jøntvedt som tok juniortittelen, mens på 200 IM for jentene tok Eline Vik en knepen seier med 2.17,09. Det var som vanlig tett på sprintdistansene 50 rygg (gutter) og 50 bryst (damer), men det var Simon Moe som gikk seirende ut blant guttene, mens Margrethe Kvelstad tok gullet på jentesiden.

Det ble en spennende duell på 4x200 fri der Bryne hadde teten hele veien, men Bærumsvømmerne tok opp jakten og var ikke langt unna å hente inn ledelsen på slutten. I mål var det allikevel Bryne som var først, og de tok gullet på 7.27,14.

På jentestafetten var det Triton som hadde ledelsen da det gjenstod en etappe, men Malena Lisken viste igjen styrke på ankeretappen og svømte OI inn till gullet. Triton tok sølvet, mens Lambertseter tok bronsen.

Bærumsvømmerne satte ny norsk seniorrekord på 4x50 medley. Foto: Ellen Kessel Bærumsvømmerne satte ny norsk seniorrekord på 4x50 medley. Foto: Ellen Kessel

Finaler/senior

Bærumsvømmerne med enda en stafettrekord, denne gangen på 4x50 medley for herrer! Bergensvømmerne begynte sterkt med Markus Lie på ryggetappen (24,35) og Christoffer Tofte Haarsaker på brystetappen (26,93), men da Tomoe Zenimoto Hvas leverte 22,15 (!) på butterflydelen var stafetten avgjort. Niksa Stojkovski fikk æren av å svømme Bærum inn til gullet med en etappe på 21,35, og den nye seniorrekorden lyder på 1.35,80.

Malene Rypestøl satte en strålende norsk rekord på 400 fri i går, og det var dermed store forventninger knyttet til kveldens finale på den doble distansen. Hun var ikke langt unna Irene Dalbys legendariske rekord på øvelsen under Nordsjøstevnet, men klarte ikke helt å matche det nivået i dag. På intevjuet under premieutdelingen meddelte Rypestøl at hun følte seg bra, men at hun fikk vann i brillene og dermed ble dagens rekordforsøk spolert. Vi håper brillene er ekstra godt strammet når hun stiller til start på den samme distansen i EM om noen uker.

Tomoe Zenimoto Hvas la ut i et voldsomt tempo på 400 fri, men Henrik Christiansen lot seg ikke ryste av åpningen og la seg kontrollert på hekkbølgen til Tomoe. Til slutt var det ikke overraskende Henrik som tok gullet på 3.42,50, mens Tomoe holdt brukbart på slutten og satte ny pers med 3.44,31. Erik Gidskehaug svømte inn til bronsen.

På 50 bryst for damene ble det som vanlig veldig tett, men det var Johanne Heines Pettersen som var best i innslaget og tok gullet på 31,51. På 50 rygg herrer vant Markus Lie oppskriftsmessig på tiden 24,07, fulgt av Askergutten Sander Klev som er i fin utvikling.

I paraklassen var det Sarah Louise Rung som tok gullet på 50 bryst damer med tiden 49,99. Det er ikke langt over den norske rekorden hun satt på øvelsen under Nordsjøstevnet for to uker siden. Emma Sofie Friestad satte ny norsk rekord i den samme finalen med tiden 42,89 i klasse SB9. På herresiden i paraklassen var det fremadstormende Gabriel Steen som tok gullet på 50 rygg med tiden 29,68.

Sarah Louise Rung og Emma Sofie Friestad etter flotte prestasjoner på 50 bryst. Foto: Ellen Kessel
Sarah Louise Rung og Emma Sofie Friestad etter flotte prestasjoner på 50 bryst. Foto: Ellen Kessel

På 200 IM tok EM-klare Emilie Nyenget Løvberg gullet i ensom majestet på 2.12,73, mens sølvet gikk til Eline Vik på 2.15,98 etter at Johannes Heines Pettersen ble disket for enhåndsvending. Ungjenta Helene Torsvik Lorentz tok bronsen.

Tett program for Markus Lie som får mange gode gjennomkjøringer i forkant av EM-kortbane, og på 100 fly hadde han ledelsen da det gjenstod en lengde. Niksa Stojkovski er nok mest kjent for å være rask i åpningen, men da Lie fikk "hammeren" på de siste meterne var han på skuddhold. 52,47, gull og ny personlig rekord for Niksa som ikke har vært på det nivået siden 2014. Markus kom seg til veggen på 52,84 og tok sølvet, mens Mats Fjogstad Tobiassen fra Bryne fikk med seg bronsen på 54,00.

Ny norsk rekord for Ingeborg Vassbakk Løyning på 200 rygg! Ingeborg åpnet litt bak rekordfart, men hadde en flott avslutning og svømte inn til 2.07,65. Jenta fra Bærumsvømmerne tok dermed gullet i ensom majestet og viser at hun er god i form i forkant av EM-kortbane.

Ingeborg Vassbakk Løyning satte ny norsk seniorrekord på 200 rygg. Foto: Ellen Kessel
Ingeborg Vassbakk Løyning satte ny norsk seniorrekord på 200 rygg. Foto: Ellen Kessel

Det så ut til at ingen skulle true Andre Klippenberg Grindheim i kampen om gullet på 200 bryst, men på den siste 50-meteren satte Jørgen Scheie Bråthen inn en voldsom spurt. Lambertsetergutten er i sitt livs form og med en avslutning på 33,29 ble det gull og ny personlig rekord. Grindheim holdt unna for resten av feltet og tok sølvet, mens Øystein Breivik fra BSC svømte inn til bronsemedaljen.

Jenny Halden kombinerte rask svømming med en god start og godt undervannsarbeid, og tok dermed et klart gull på 50 butterfly med 26,31. Emilie Nyenget Løvberg sørget for at det ble dobbelt Bærum, mens Marthe Cecilie Willumsen tok bronsen.

Det ble en meget spennende 4x200 fri for herrene, og det var kamp om gullet hele veien inn til mål. Lambertseter åpnet best med Henrik Christiansen, og sendte Jørgen Scheie Bråthen ut i tet på den siste etappen, med Bærum og Bergensvømmerne like bak. Markus Lie gjorde kort prosess på ankeretappen og svømte Bergensvømmerne inn til gull og ny norsk seniorrekord på 7.16,61. Nicholas Lia spurtet ned Bråthen på den siste 50-meteren og sølvet gikk dermed til Bærumsvømmerne, mens gutta fra Lambertseter måtte nøye seg med bronsen.

Kvelden ble avsluttet med 4x100 fri for damer, og Bærumsvømmerne tok et klart gull på 3.44,12. Lambertseter fulgte på 3.46,90 og tok dermed sølvmedaljen, mens BSC vant kampen om bronsen.

Rekordgutta fra Bergensvømmerne på 4x200 fri. Foto: Ellen Kessel
Rekordgutta fra Bergensvømmerne på 4x200 fri. Foto: Ellen Kessel
Etiketter: nm kortbane

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter