simma_logga_2017

Høydepunkter NM kortbane dag 3

Forsøk/Junior
 
Juniorguttene fra Bærum er virkelig i slaget dette mesterskapet og tok gull på begge stafettene på morgenen. På 4x50 fri klokket de inn på tiden 1.30,44 som var hele fen sekunder foran Stavanger på andreplass og OI på tredje. På rekordlaget var Nicholas Lia (22,31), Simon Moe (22,55), Christian Groth Dyrkorn (22,67) og Elias Nordeng Refstie (22,91).
 
Malena Lisken hadde virkelig en travel dag på morgenen da hun tok fire medaljer. Gull på 100 rygg (1.02,80), sølv på 50 fri (26,11), 100 IM (1.04,70) og bronse på 4x100 IM med OI.
 
Sarah Louise Rung viser god form og satte ny norsk rekord på 100 IM med tiden 1.39,14. Det er litt over to sekunder under hennes påmeldingstid.
 
På jentenes 50 fri ble det tett kamp om medaljene og det var Victoria Bergli som slo først inn på tiden 25,91 foran Malena Lisken 26,11 og Mari Moen 26,28.
 
Nicholas Lia og Christian Groth Dyrkorn sørget for dobbelt Bærum da de tok første og andreplass på herrenes 100 fri. Lia tok gullet på 50,21 som er et stykke bak hans  personlige rekord på 48,81, men han vil nok trykke mer på gassen i kveldens finale. Dyrkorn tok sølvet på 50,72 og Henrik Veiberg fra Lambertseter tok bronsen på 50,88.
 
I paraklassen var det Gabriel Steen som tok gullet på 100 fri på tiden 58,92 foran Marcus Haus på 1.11,43.
 
På damenes 4x100 medley var det Triton som sikret gullmedaljen i overlegen stil. Det ble tett kamp om andreplassen på slutten av løpet mellom Sandes og OI. Malena Lisken som selv etter et tett program på morgningen klarte å levere nok en sterk sisteetappe for OI, men hun klarte akkurat ikke å ta igjen Sandes som tok sølv. 
 
Andreas Bjørnstad tok gullet på 100 bryst på tiden 1.27,03, det er to sekunder bak hans personlige rekord. Fredrik Solberg tok sølvet og Gabriel Steen tok bronsen.

Finaler/senior
 
På herrenes 4x50 fri var det ingen som kunne gjøre noe med Bærumslaget som knuste den tidligere norske rekorden med tre sekunder!! På laget var Tomoe Zenimoto Hvas (22,16), Niksja Stojkovski (21,24), Simon Moe (21,90) og Nicholas Lia (21,50). OI tok sølvet på 1.30,33 foran Bergensvømmerne på 1.32,27.
 
Malene Rypestøl som satte norsk rekord på 400 fri tidligere i mesterskapet viser at hun virkelig har truffet bra med formen. På 200 fri trykket hun til fra start og satte nok en personlig rekord på øvelsen på 1.57,95. Det ble en familieduell om andreplassen mellom Emilie Nyenget Løvberg og Marte Løvberg hvor det var Emilie som trakk det lengste strået og sikret sølvet.
 
Brynegutten Mats Fjogstad Tobiassen fortsetter å ta store steg denne høsten og gikk for første gang under to minutter på 200 fly. 1.59,66 en liten forbedring av hans personlige rekord som han satte på Nordsjøstevnet for to uker siden. Patrik Toth trykket virkelig på den siste 50-meteren og klarte akkurat ikke å nå opp til gullmedaljen. Han gikk for øvrig også under to minutter for første gang med tiden 1.59,92.
 
Ikke overraskende ble det gull på Ingeborg Vassbakk Løyning på 100 rygg. Hun slo inn på 58,68, det var tre tideler bak hennes personlige rekord som hun satte på nordisk mesterskap for et år siden.
 
Niksja Stojkovksi åpnet friskt på 100 fri og så ut til å vinne overlegent etter halve distansen var svømt, men Markus Lie var helt på høyde i avslutningen av løpet. Begge to skal representere de norske fargene under EM Kortbane i desember, og viste her at de er i god rute med formen. Nicholas Lia tok gullet i juniorklassen, men måtte nøye seg med bronse i seniorklassen på tiden 48,84, rett bak hans egen personlige rekord.
 
På damenes 50 fri ble det en svært tett kamp mellom Bærumsjentene Jenny Halden og Kristine Bjellvåg Braathen. Jenny lå litt bak etter starten, men klarte til slutt å akkurat å kapre gullet, kun ett hundredel foran klubbvenninen. I paraklassen var det Emma Sofie Friestad fra Klepp SSK som tok gullet, foran Iselin Græsli Skaret og Vivian B. Nuth.
 
Jørgen Scheie Bråthen kvalifiserte seg til EM kortbane på 100 bryst under Nordsjøstevnet for to uker siden, og var dermed den store forhåndsfavoritten på øvelsen. Han åpnet på sterke 27,21, en tid som faktisk hadde holdt til å ta gullet 50 bryst, men etter 75 meter sa det litt stopp for Lambertsetergutten. Han måtte til slutt se seg slått av Tomoe Zenimoto Hvas som tok gullet på fine 58,84. Jørgen leverte allikevel en strålende prestasjon, og tok sølvet på tiden 59,02 som er ny pers og krav til seniorlandslaget. Christoffer Tofte Haarsaker tok bronsen på 1.00,47.
 
Marte Løvberg med sin andre medalje for kvelden, denne gangen ble det gull på 100 IM med tiden 1.02,14. Johanne Heines Pettersen tok sølvet på 1.03,74, tett fulgt av Kristine Bjellvåg Braathen på tredjeplass.

Henrik Christiansen har vist god form dette mesterskapet med blant annet ny nordisk rekord på 800 fri, og på 1500 fri leverer han igjen en prestasjonsom er av høy internasjonal klasse. Henrik svømte et veldig jevnt løp og begynte med rundt 29- lav pr 50 første delen av løpet, mens den andre halvdelen skrudde han opp tempoet. 14.27,78 lover veldig godt for Henrik og det virker som han er i rute til EM kortbane i desember og OL i Tokyo til sommeren. Jon Jøntvedt tok sølvet foran Tobias Moen Olsen.
 
Bærum tok enda en norsk rekord, denne gangen på 4x100 medley. Lambertseter nærmet seg Bærum på brystetappen, men på de to siste etappene var det ingen som klarte å holde følge. Den gamle rekorden hadde Bærum fra før, men den nye rekorden lyder nå på 4.04,49. Laget bestod av Ingeborg Vassbakk Løyning (59,69), Martine Johansen (1.10,92), Emilie Nyenget Løvberg (58,67) og Jenny Halden (55,21). Lambertseter tok sølvet og Bergen SC tok bronsen.
 
Markus Lie ga Bergensvømmerne en solid ledelse på ryggetappen og åpnet på 52,01. Christoffer Tofte Haarsaker fulgte opp med en god etappe på bryst og Bergensvømmerne holdt ledelsen. På flyetappen svømte Tomoe Zenimoto Hvas Bærum tett opp til Bergensvømmerne og på den siste etappen gjorde Niksja Stojkovski kort prosess og sikret gull og ny norsk rekord til Bærum. På laget var Simon Moe (55,08), Nicholas Lia (1.00,93), Tomoe Zenimoto Hvas (50,63) og Niksja Stojkovski (47,71).

Kommenter gjerne:

Nyhetsarkiv

Linker

-

Seneste kommentarer

Seneste nyheter