simma_logga_2017
Simpodden
Hultén & Jansson

snackar simning. Utkommer sådär - var 14:e dag och du kan ladda ner den i din telefon och också höra den i din dator.
Du hittar podden här - klick

2016-12-23 Julkort
Ovan en julhälsning från En av våra annonsörer - Arena. Nedan hittar du fler julhälsningar - till Sim-Sverige

2016-12-22 Ängelholms SImsällskap söker Tränare
Ängelholm har rustat med ny simhall och nu behöver Ängelholms Simsällskap en nya Simtränare. Uppdraget ser ut så här:
Delansvarig för medleyverksamheten. 
Arbeta med klubbens alla ungdomsgrupper från Simiaden till Sum sim/DM nivå.
Kunna assistera som tränare längs hela ” ÄSS – linjen”
Vara behjälplig vid interna tävlingsarrangemang.
100% anställning.

Läs mer om jobbet här - klick

Du hittar annonsen klickbar ute i högerspalten under "Lediga jobb" och överst på sidan under "Lediga jobb i Sverige - den närmaste månaden.

2016-12-22 Årets Simidrottare
Nu är det dags igen. För 16:e gången skall vi utse Årets Simidrottare i Sverige. Massor med kategorier och vi behöver din hjälp.

Läs först om det hela på Mästerskapssidan och gå sedan in på Facebook och tyck till om det som du tycker skall finnas med på Årets Simidrottarlista

2016-12-21 Simpodden nr 57

Simpodden Hultén & Jansson nr 57 - summerar år 2016 och blickar fram emot det nya året. Det betyder att man tar en titt på det som var bra under året men också det som var mindre bra och till och med dåligt.
Man lyfter på några unkna lik i simvärlden och låter doften sprida sig över land och hav - men slutar i en känsla av det kommer att bli bättre. Hör Hultén och Jansson när dom är i sitt esse.
Hör podden genom att klicka på spelaren nedan !!!!
Gamla poddar hittar du här - klick

2016-12-20 S02 söker Chefstränare
I arbetsbeskrivningen står det bl.a följande " Som klubbens Chefstränare har du ett övergripande ansvar för all tävlingsverksamhet i samarbete med styrelsen och övriga tränare. Förutom att träna våra äldsta tävlingsgrupper skall du planera tävlingar och läger för alla tävlingssimmare. Du är med och utvecklar och leder alla klubbens tränare. Dessa har du också ett visst personalansvar över."

Läs mer i annonsen här - klick

Du hittar annonsen klickbar ute i högerspalten under "Lediga jobb" och överst på sidan under "Lediga jobb i Sverige - den närmaste månaden.

Ovan - Veckans nyheter från Swimming Wolrd.

Victor Johansson och Isak Eliasson - foto: Svenska Simförbundet Victor Johansson och Isak Eliasson - foto: Svenska Simförbundet

2016-12-19 Två nya simmare till SOK Topp och talangsatsning
Två nya simmare är uttagna till Svenska Olympiska Kommitténs Talang- och Toppsatsning. Det är Victor Johansson, Jönköpings Simsällskap och Isak Eliasson, Helsingborgs SImsällskap. Mer om SOK:s Talangsatsning hittar du på SOK:s sida - klick

Andra simmare som finns i programmet

Erik Persson  
Ida Lindborg      
Ida Marko-Varga     
Jennie Johansson     
Johannes Skagius   
Louise Hansson  
Michelle Coleman
Sarah Sjöström 
Simon Sjödin  
Sophie Hansson  
Therese Alshammar 

2016-12-19 Polisen söker
Polisen - Simning i Stockholm söker nu en Breddansvarig och en Simtränare till mästerskapsgrupperna. Läs mer om tjänsterna i länkarna nedan.

Läs om tjänsten som Breddansvarig - klick
Läs mer om Tränartjänsten - klick

Du hittar annonsen klickbar ute i högerspalten under "Lediga jobb" och överst på sidan under "Lediga jobb i Sverige - den närmaste månaden.

2016-12-19 Laxen söker Simtränare/medarbetare
Simklubben Laxen i Halmstad söker Simtränare/medarbetare. I tjänsten ingår i första hand att arbeta med träningsgrupper i Simklubben Laxens Sum-Sim och Simiaden-nivå. I dina arbetsuppgifter ingår träningar, tävlingar samt planering för de grupper och simmare du ansvarar för. Det kan också ingå att ha träning på andra nivåer. I tjänsten ingår även administrativa arbetsuppgifter.- klick
Du hittar annonsen klickbar ute i högerspalten under "Lediga jobb" och övessrt på sidan under "Lediga jobb i Sverige - den närmaste månaden.

Viktor Fridsjö - Månadens Överraskning i november
Viktor Fridsjö - Månadens Överraskning i november

2016-12-17 Månadens Överraskning i november
Viktor Fridsjö blev Månadens Överraskning i november. Viktor, som simmar för Järfälla, simmade 200 fjäril i Stockholm vid SM/JSM på 1.59, 03 och gick för första gången under 2 minuter, vilket var ett personligt rekord med 2,7sekunder.  Ett stort GRATTIS till Viktor som får ett simkit skickat till sig från Freker Sport för sin prestation. Och så önskar vi Viktor lycka till med simningen framöver samt GOD JUL

2016-12-19 Trackstart för alla.
Som sagt - trackstart på pallarna har alla nytta av. Det kan du konstatera på klippet ovan.

2016-12-19 Ingen bra start på veckan för en simmare

2016-12-17 Skärpning simklubbar
I nästan alla andra sporter kan man ganska enkelt komma åt vilka är elitidrottsmännen/kvinnor i klubbarna. Bilder, presentationer, lagbilder - ja det finns massor med information att hämta. I simklubbarna är det inte mycket bevänt med detta. Man hade kunnat tycka att vettiga bilder på representationslaget = mao SM-simmare borde finnas på varje klubbsida. Men icke. Vi har gjort stickprov på ett antal klubbsidor men det är inte mycket vi bjuds på. Klubbarna har inga sidor eller flikar som är reserverade för media - där relevant klubbinformation finns. Vem man kan söka, kontaktuppgifter, bilder, bra kalenderuppgifter osv. Du kan gå in på vilken div. 3 klubb i fotboll och få massor av detta. Beror det på att vi inte vill dela med oss, att vi inte har förmågan eller är det bara ointresse som ligger bakom.
Vi tar gärna emot tips på klubbsidor som har börjat fila på detta och så presnterar vi det här på SIMMA. Skicka din länk alt. info till bo.hulten at telia.com

Sundsvalls Simsällskap hade juldopp i helgen. För första gången med en kille som lucia. Joel Berglund- en duktig fjärilssimmare som lyckades undvika att sätta eld på ryggsimsflaggorna under sin färd i bassängen. - klicka på bilden så blir den stor
En bild från tidigt 1960-tal - från Malens Havsbad. En bild från tidigt 1960-tal - från Malens Havsbad.

2016-12-15 Birgers simmarflickor
Svensk simidrott består av miljorner historier. En av dem skall berättas här och det utspelar sig på 1960-talet. Ligger ett antal år tillbaka. Hudvudpersonerna är tidningsmannen, landslagschefen och tillika Malmösimtränaren Birger Buhre men det är också en samling simmartjejer i Malmö som kom i från perioden 1956 och framåt och var effekten av att man bggde en ny simhall i Malmö. Den historien och om de "flickorna" som Birger Buhre tränade då - berättar Bosse Hultén i Idrottsmuseets årsbok 2016. Häng med i storyn - klick

2016-12-15 Gör reklam för din Masters-träning
Vi uppdaterar vår Masters-träningssida från början och vill du göra reklam (kostar inget) för din klubb så fyll i blanketten på denna sidan -klick och skicka till oss.

2016-12-15 Lediga jobb inom simningen
På Simma söker Svensk simning - ständigt folk genom jobb annonser. Annonserna exponeras här på Nyhetsplats - dag 1 då annonsen införes - annonsen ligger sedan ute i högerspalten under Lediga jobb men finns också i simhuvudet på den här sidan under Lediga jobb i Sverige resp. Norge. Just nu finns följande jobb ute att söka:

Kungsbacka Simsällskap söker Simtränare - klick
Lass Linköping söker Sport/Klubb-chef - klick
Helsingborgs Simsällskap söker Skolsimsansvarig och Simlinje Instruktör klick

2016-12-15 Lyssna på Simpodden Hultén & Jansson
Just nu kan du lyssna på Simpodden Hultén & Jansson. Näst sista upplagan under 2016.
Du hittar den här - klick

Hitta nyheter från den 1-14 december- klick

Tidigare Nyheter hittar du under ARKIVET - klick

Tävlingar

April 8-11 2017

Läger

Jobb
annonser

Ängelholm söker Simtränare
Klicka på loggan för att läsa mer.

S02 söker Chefstränare.
Klicka på loggan för att läsa mer.

Polisen simning söker Simtränare
Klicka på loggan för att läsa mer!

Polisen simning söker Breddansvarig
Klicka på loggan för att läsa mer!

Simklubben Laxen söker Simtränare / Medarbetare. Klicka på loggan för att läsa mer.

Kungsbacka SImsällskap söker simtränare
Klicka på loggan för att läsa mer.

Örebro Simallians söker Simskoleanvsraig Klicka på loggan för att läsa mer om tjänsten.

Linköpings ASS söker Klubb/Sportchef Klicka på loggan för att läsa mer.

Helsingborgs Simsällskaps söker :
Skolsimsansvarig och Simlinje Instruktör
Klicka på loggan för att läsa mer!

Här ovan hittar du länkar till nya jobb inom simningen. Dessa jobb finns också på plats på vår speciell jobbsite som du hittar i en norsk och en svensk upplaga.
Jobb i Sverige
Jobb i Norge