simma_logga_2017
Simpodden
Hultén & Jansson

snackar simning. Utkommer sådär - var 14:e dag och du kan ladda ner den i din telefon och också höra den i din dator.
Du hittar podden här - klick

Är du intresserad av att söka Årets Glen? Klicka på bilden ovan!

Svenska USA-simmare.
Hittar du i vår förteckning här - klick

Ur innehållet på SIMMA:

Sarah Sjöströms drills - kolla Sarahs teknikövningar under 2017 -klick

Tävlingskalender för året hittar du alltid på SIMMA - klick

SIMMA på sociala medier? Dessa hittar du här - klick

Har du varit inne på vår Norska avdelning på senaste tiden? Den hittar du här - klick

16-31  december 2017
Lediga jobb i Sverige  -  Lediga jobb i Norge

2017-12-31 Gott Nytt

Efter en lång och kämpig säsong har SIMMA gått på sparlåga ett tag. Redaktören har tillåtit sig att ha semester efter den senaste månadens intensiva tävlande och bevakande av simning på olika sätt – i på webben, i poddar och i TV. Men snart nog så kommer vi tillbaka med full styrka. Under året har Simpodden Hultén & Jansson växt sig stark som komplement till SIMMA på nätet. Det startas poddlyssnade mer än någonsin och tusentals människor lyssnar på varje podd. Ett stort tack till Thomas Jansson som med sitt knivskarpa tyckande har varit med och lyft podden till ett kvalitaivt högtstående media.
Under hösten har vi också fått in flera nya medarbetare i snacket runt svensk simning.  Spårvägen-tränaren Jenny Gustavsson som med klokskap och intressanta vinklingar får oss att tänka simning i nya banor. Victor Johansson, vår distanssimmare som går från klarhet till klarhet och bara kommer att bli bättre och bättre. Tamas Fekete som ger oss inblick i det stora simlandet Ungerns hemligheter. Mixen har blivit allt bättre och bättre och många uppskattar detta.
Mästerskapssidan har sett en nedvarvning eftersom Simförbundet har valt att skära ner på dess omfattning. Förhoppningsvis så kommer den att växa framöver. Själva SIMMA har mycket samspelat med Facebook när det gäller simningens nyheter. Mixen mellan hemsida och social medier skall vi satsa vidare på.
Det vi tyvärr har fått mindre av under de senaste åren är krönikor. Jag vet att det finns många som har åsikter, tankar och idéer som man vill dela med sig och SIMMA är ett utmärkt medel för att göra detta. Våra spalter är ALLTID öppna för den som vill skriva simrelaterade artiklar. Tänk på det och hör av dig om du vill publicera dig.
Efter trettonhelgen varvar vi upp igen. Då skall vi tillsammans med Simförbundet utse det mesta och det bästa i svensk simning under beteckningen Årets Simidrottare. Till dess – Ha en riktigt god avslutning på det gågna året och ett GOTT NYTT ÅR från oss som gör SIMMA.
Med Hälsningar
Bosse Hultén

2017-12-31 Paulssons sanning

Var kommer alla pingvinerna från?

 
Jo, Pingvinerna kläcks och frodas i simningens organisationer som Len och Fina. De är företrädesvis av manligt kön. Kvinnor syns sällan bland pingvinerna. När det är prisutdelning vid stora simtävlingar av mästerskapsdignitet ömsar pingvinerna skrud och ikläder sig svarta eller mörka dräkter. Medelåldern på pingvinerna är dessutom mycket hög, ofta sjuttio plus.
 
Pingvinerna syns bara vid stora evenemang då de har påtagit sig den självutnämnda uppgiften att dela ut priser till medaljvinnande simmare och kan därmed sola sig i glansen av dessa. Till vardags håller de hus i slutna sällskap där de utövar inflytande över den levande idrotten genom att stifta lagar och regler vad gäller utövandet av simidrotten.
 
Tränare och ledare som dagligen finns på bassängkanterna land och rike runt och är de som ligger bakom de framgångar som pingvinerna solar sig i syns aldrig som prisutdelare vid stora evenemang. Det är dags att låta slavarna på triumfvagnen få träda fram i rampljuset och hyllas för dagligt slit och stora engagemang för att inte säga patos.
 
Alltså: Kvotera in fotfolket så att hälften av prisutdelarna utgörs av tränare och ledare från vardagen klädda i sina nationella lagkläder. Det kommer att innebära en färgklick i bland pingvinernas murriga framtoning.
 
Hälsningar från en gammal slav. Pålle

2017-12-30 Triton söker Mästerskapstränare
Simklubben Triton i Staffanstorp skall bygga om sin organisation. Därför skriver man så här i sin nya annons när man söker "Mästerskapstränare":

Simklubben Triton söker en tränare för mästerskapssimmare!
SK Triton är en klubb, som erbjuder simning av hög kvalitet från bredd- till elitverksamhet. Vi bygger
långsiktiga relationer med våra medlemmar och arbetar med alla åldersgrupper. SK Triton vill vara en
värdefull del i hela familjens fritid, oavsett ålder, inriktad mot utbildning, motions- eller
tävlingssimning.
I våras startade projektet Triton 2021 med ambitionen att utveckla klubben till framtidens
simförening. Namnet syftar på året 2021 då Staffanstorps kommunen har ambitionen att en ny
simhall med 10 banor ska stå färdig.
Nu söker vi en tränare för mästerskapssimmare som kommer att arbeta med:
• Nivåansvar för mästerskapssimmare
• Tillsammans med övriga tränare vara med och utveckla övriga nivåer
• Du kommer att arbeta direkt underställd klubbchefen

Läs hela annonsen här - klick

2017-12-27 Fortsatt Ystad satsning
Ystad Simsällskap fortsätter sin uppmärksammade satsning på Ystad Grand Prix. Ett GP som omfattar två tävlingar under året - Korsvirkssimmet - det så traditionella och TYR Open som hösttävlingen heter from 2018.

Tävlingsdagar sen 28 och 20 april samt 20-21 oktober.

Satsningen omfattar liksom tidigare - TV-sändningar på webben, inbjudningar till landslagssimmare med VIP-behandling och ett stort värdefullt prisbord.
De stora pengarna kommer man åt med att tävla på bägge tävlingarna - liksom tidigare.

Länk till inbjudan hittar du här - klick 

Du hittar tävlingsannonsen ute vår högerspalt under 2018.

2017-12-22 God Jul på Er Alla.
Vi på SIMMA.NU ösnkar Er alla en riktigt God Jul. En jul som vi hoppas är full med simning blandat med vila. Med positiva tankar och laddning av energi.
Allt med Årets Simidrottare - som innefattar Året Simmare, Hoppare, Konstsimmare mm - drar vi igång den 7 januari och vi utser det hela en dryg vecka senare. Under tiden kan ni fundera vilka som är Edra favoriter. På snart återhörande från SIMMA-redkationen.


2017-12-21 Simpodden nr 81
I årets sista Simpodd är det dags för en sammanfattning av simåret 2017. Mycket EM blir det. Hur är det med jämlikheten i RF, SvT, friidrotten och andra idrottskopplade organisationer. Jansson svensk dreamteam när det gäller ledare genom tiderna presenteras och Hultén han kontrar med sin elva när det gäller Sveriges bästa simmare genom tiderna.

Klicka på spelaren nedan för att lyssna !!!

2017-12-21 Oskar Månadens Överraskning
Oskar Hoff, född 1998 och simmandes för Landskrona Simsällskap har utsetts till Månadens Överraskning i november månad.
Oskar får utmärkelsen för sina simningar under SM/JSM i Jönköping, men främst för 200 frisim där han simmande på 1.51,64 vilket var nytt personligt rekord med 5,8sekunder sedan han simmade distansen senast för ca 1 år sedan. Även 100 frisim och 50 frisim simmade Oskar på nya personliga rekord.
Vi gratulerar Oskar och önskar honom mycket lycka till med simningen framöver. Han kommer att få skickat till sig ett simmar-kit från Freker Sport med DMC simfenor, Strokemaker paddel, simglasögon från HEAD och Finis, Techboard samt en meshbag att förvara allt i.

2017-12-21 Trenden på EM

Tre simmare gav iväg sina medaljer till unga fans under EM. Adam Peaty, Sarah Sjöström och så hemmasimmerskan Pernille Blume. När Peaty gav iväg sin medalj så var det inte första gången han gjorde det. Vid brittiska mästerskapen i år gjorde han samma sak liksom på VM i somras.
Några har kritiserat simmarna för att man gjorde som man gjorde och att man därmed devalverade värdet på medaljerna. SImmarna å sin sina gjorde det för att stimulera sina unga fans och följare.

Adam Peaty ger bort sin guldmedalj på 100m bröstsim till unga danskan Alma Dahl. En tjejej som bor med sin familj i Malaysia - där hon simmar och var hemma på jullov och passade på att se Sim-EM - klick

SvT:s Maria Wallberg snackar med 12 åriga Alma Dahl dagen efter hon fick Adam Peatys guldmedalj på 100m bröstsim - klick

Se klippet när Sarah Sjöström ger iväg sin fjärilsimsmedalj till en ung Landskronasimmerska - klick

2017-12-21 Bebben pensionerar sig.
Simtränaren i Triton Staffanstorp, Sven Bertil Mattsson går i pension den siste december. Det meddelar hans arbetsgivare SK Triton idag. Bebben har verkat i simklubbar som kristianstad, Triton, Trelleborg och Ran. Avslutning sedan ett antal år har varit i just SK Triton, Staffanstorp

Hitta nyheter från den 1-15 december-  klick

Tidigare Nyheter hittar du under ARKIVET - klick

Tävlingar

Läger

Jobb
annonser

SK Triton
söker Mästerskaps-tränare
Klicka på loggan för att läsa mer

Strängnäs SK söker Klubbchef med Huvud-tränaransvar
Klicka på loggan för att läsa mer

Helsingborgs Sim söker Simtränare
Klicka på loggan för att läsa mer

Vellinge söker Tävlingsansvarig.
Klicka på loggan för att läsa mer

Saltsjöbaden söker Chefstränare.
Klicka på loggan för att läsa mer

SS Mora söker Chefstränare.
Klicka på loggan för mer info.

Karlskrona söker Chefstränare.
Klicka på loggan för mer info.

SS04 söker Elitutvecklare
Klicka på loggan för mer info.

Ålands Simförening söker Verksamhets-ledare.
Klicka på loggan för mer info.


Helsingborg söker ny Klubbdirektör.
Klicka på loggan för mer info.


Värnamo Sim söker Kanslist och SimskoleansvarigKlicka på loggan för att läsa hela annonsen


Trollhättans Sim söker Chefstränare
Klicka på loggan för att läsa hela annonsen


Helsingborgs SImsällskap söker Medleyansvarig
50%
Klicka på loggan för att läsa mer !


Helsingborgs SImsällskap söker
Assisterande breddansvarig
100 %
Klicka på loggan för att läsa mer !

Äldre annonser till jobb hittar du här - klick

Studier

Kombinera idrott och studier i Umeå. Klicka på loggan för att läsa mer!

Här ovan hittar du länkar till nya jobb inom simningen. Dessa jobb finns också på plats på vår speciell jobbsite som du hittar i en norsk och en svensk upplaga.
Jobb i Sverige
Jobb i Norge