simma_logga_2017

klicka på Sarah Sjöström för att få veta mer om Arenas produkter

Simpodden
Hultén & Jansson

snackar simning. Utkommer sådär - var 14:e dag och du kan ladda ner den i din telefon och också höra den i din dator.
Du hittar podden här - klick

Är du intresserad av att söka Årets Glen? Klicka på bilden ovan!

Svenska USA-simmare.
Hittar du i vår förteckning här - klick

Ur innehållet på SIMMA:

Sarah Sjöströms drills - kolla Sarahs teknikövningar under 2017 -klick

Tävlingskalender för året hittar du alltid på SIMMA - klick

SIMMA på sociala medier? Dessa hittar du här - klick

Har du varit inne på vår Norska avdelning på senaste tiden? Den hittar du här - klick

1-15 november  2018 - vårt ständiga innehåll
Lediga jobb i Sverige  -  Lediga jobb i Norge
Lyssna på Simpodden Hultén & Jansson - klick
Gå till Swim Swams internationella nyhetsservice på SIMMA

 2018-11-15
Svenska Mästerskapen i simning onsdag-söndag - klick
World Cup-finalerna i Singapore torsdag-lördag - klick

 2018-11-13 Simpodden 103
Simpodden Hultén & Jansson nr 103 har Tamas Fekete som gäst och då blir det naturligtvis det senaste från ungersk simning. Hur går det för Sarah Sjöström i World Cupavslutningen. Försnack till SM i Stockholm och så sammanfattar man Danska Mästerskapen i simning.
Simpodden 103 kan du lyssna på i spelaren nedan eller där poddar finns (Itune, Podcaster, Spotify mf.l)

Äldre poddar hittar du också här - klick
(ljudfilen är uppdaterad efter första publiceringen då sista 8 min var defekta)

 2018-11-13 SM/JSM
I morgon är det dags. Svenska Mästerskapen i simning - Eriksdalsbadet.

Vi följer tävlingarna på Mästerskapssidan - klick


Där kommer vi finnas klistade onsdag till söndag

 2018-11-12 Kansliet fyller 10 år
Kansliet Ab firar 10 år och lämnar 50% på startkostnaderna.. Klicka på annonsen ovan eller Kansliet vanliga annons längst upp till vänster på Nyhetssidan för att läsa mer om deras intressanta Erbjudande - klick

foto: Happy Yang foto: Happy Yang

 2018-11-12 Sum-Sim
Då har vi simmat den 58:e omgången av Sum-Sim regionsfinaler. Summeringen av antalet starter och den definitiva startlistan till Riksfinalen i Stockholm 14-16 december kommer om någon dag.
Hemsidan till tävlingarna som arrangeras av Spårvägen Sim hittar du här - klick

Under helgen simmades det på sju olika ställen runt om i landet. Nästan år hoppas vi på åtta. Då kanske också Stockholms-regionen kan simma på två ställen precis som Skåne. Vi kommer att återkomma till detta senare under veckan. Ja kanske tom. Västsvenska kan dela på sig i två grupper så att vi är på väg till nio tävlingar, precis som det var en gång i tiden.


Vill du kolla igenom alla resultat och titta på bilder? Då skall du gå till följande sidor:
Lördagens tävlingar Sum-Sim - klick
Söndagens tävlingar Sum-Sim- klick

 2018-11-08 Simfest i helgen
Under helgen kommer det att bli stor Simfest i Sverige. Sum-Sim Region eller rättare sagt Svenska Ungdoms Mästerskapen i simning simmas på sju olika ställen i landet. Du följer tävlingarna på SIMMA !
Samtidigt, fredag till söndag är det dags för World Cup i Tokyo. Bla. med Sarah Sjöström, som leder World Cup men hon kommer att få svårt motsånd i Tokyo av hemma-simmerskan Rikae Ikee. Den unga japanskan kommer att bli en hård nöt för Sarah att knäcka.
Följ World Cup här - klick
Följ Sum-Sim här - klick

foto: Emma Svensson foto: Emma Svensson

2018-11-11  ACC/Big 10 Challenge
Bilden ovan kommer från ACC/Big 10 Challenge - där Big10 Conference matchar ACC Confernece i West Lafayette, Indiana. På bana 5 - OS-ettan, bröstsimsstjärnan Lilly King. Notera de dubbla linorna som man fortsättningsvis simmar med i USA på collegenivå.

2018-11-10 Pernilla Årets Simmare
Efter sina två guld vid Para-VM fick Pernilla Lindberg utmärkelsen "Årets simidrottare i VästSverige" - utdelat till sig på Sum-Sim Region i Göteborg. Simma gratulerar och stämmer in i hyllningskören!

2018-11-10 USc vs Fresno
Igår så simmade både USC:s damer med Louise Hansson och herrarna med Victor Johansson mot Fresno Pacific. Eftersom det var Alumni meeting for gamla USC-simmare fanns också andra svenskar på plats. Bl.a fd. svenska mästarinnan i fjärilsim Annis Andersson från Varberg som vi ser på bilden ovan med Louise och Victor.
I matchen mellan USC och Fresno vann USC överlägset. Resultaten hittar du här - klick


 2018-11-08 Vi söker Månadens Överraskning - oktober
Vi söker nu nomineringar till Månadens Överraskning för oktober månad 2018, alltså förra månaden. Nominera genom att skicka ett mail till barbro@freker.se, en simmare - ungdom eller junior som inte än deltagit i seniorlandslaget - och som gjorde något speciellt med sin simning under oktober månad.
Vinnaren kommer att få ett simmar-kit skickat till sig från Freker Sport.
Vi vill ha din nominering senast den 11 november. Och  Lycka till med era nomineringar!

Korta längden på Ungdosmtävlingar tycker Gary Hall i sin artikel om hur man kan utveckla simningen...........foto: Ystad Simsällskap Korta längden på Ungdosmtävlingar tycker Gary Hall i sin artikel om hur man kan utveckla simningen...........foto: Ystad Simsällskap


 2018-11-08 Utveckla Simidrotten av Gary Hall
Veckans artikel från Gary Hall innehåller en del intressanta vinklarna som också är applicerbara på svensk simning även om några av punkterna är strikt amerikanska åsikter och företeelser just i amerikansk simning.
Rubriken för veckans artikel är "Ten Ways to Make Swimming a Bigger and Better Sport" - och du hittar artikeln på vår specialsida för The Race Club - klick

Malmö torsdag - Så här ser det ut 50 meters bassängen i Malmö när Malmösimmarna kryper inomhus igen efter 7 månader på Lindängsbadet. Ljusare fräschare och ett hus som skall kunna stå 10 år till. Malmös inomhus-50ia är 40 år gammal i år.
Malmö torsdag - Så här ser det ut 50 meters bassängen i Malmö när Malmösimmarna kryper inomhus igen efter 7 månader på Lindängsbadet. Ljusare fräschare och ett hus som skall kunna stå 10 år till. Malmös inomhus-50ia är 40 år gammal i år.
Lindängsbadet i Malmö härbärgerade sitt sista träningspass igår kväll när MKK:s simmare gjorde sitt avslutningspass i nästa års SM-balja. Torsdagen innebär att Simhallsbadet på Regementsgatan öppnar igen efter sju månaders renovering. Var Malmö sist ut i landet när det gäller uteträning 2018? Tack Johan Andersson för de dimmiga bilderna.
Lindängsbadet i Malmö härbärgerade sitt sista träningspass igår kväll när MKK:s simmare gjorde sitt avslutningspass i nästa års SM-balja. Torsdagen innebär att Simhallsbadet på Regementsgatan öppnar igen efter sju månaders renovering. Var Malmö sist ut i landet när det gäller uteträning 2018? Tack Johan Andersson för de dimmiga bilderna.

2018-11-07 Ökning av prispengarna
Det är intressant hur FINA det internationella simförbundet nu tycks ha jobbat upp sin kasskista och vill att den skall svämma över också simmarna (inte bara pamparnas kostnader) och därför har man liksom när det gäller prispengarna i WC gjort rejäla höjningar. Den totala prissumman kommer att bli USD 2.070.000 vilket är cirka SEK 18,6 milj.

Stora pengar med andra ord. Intressant är att höjningen kommer just nu! Kanske har man anat ugglor i mossen och inte tror att deltagandet kommer att bli så stort som man had e trott tidigare?

Nedan har du listan på hur muycket pengar man kan tjäna i individuella lopp. Till detta kommer lagkapper och bonuspengar för rekord.

Plac-2016-2018-ökning
1 8000$ 10.000$ 25%
2 6000$ 8000$ 33,3%
3 4000$ 7000$ 75%
4 2500$ 6000$ 140%
5 2000$ 5000$ 150%
6 1500$ 4000$ 166,6%
7 1000$ 3000$ 200%
8 500$ 2000$ 300%

Under arenas säljkonferens i berlin landade två stora stjärnor på podiet. Franziska van Almsick, den DDR-födda 17 faldiga Euorpamästarinnan (plus 2 VM-guld) som tog sin första stora medalj på OS i Barcelona som 14-åring. Sedan blev det massor av världsrekord, speciellt på 200m fritt. Här tillsammans med Adam Peaty, GBR som i sin retrojacka från Arena bidrog som vanligtvis kloka inlägg.
Under arenas säljkonferens i berlin landade två stora stjärnor på podiet. Franziska van Almsick, den DDR-födda 17 faldiga Euorpamästarinnan (plus 2 VM-guld) som tog sin första stora medalj på OS i Barcelona som 14-åring. Sedan blev det massor av världsrekord, speciellt på 200m fritt. Här tillsammans med Adam Peaty, GBR som i sin retrojacka från Arena bidrog som vanligtvis kloka inlägg.

2018-11-06 Massor av simläsning

Sarah Sjöström uppmärksammas av Internationella Olympiska Kommittén i en bred artikel om sin simkarriär. Läs och titta här - klick

En tävlings som har tappat i styrka på Mastersnivå är Kastrups årliga novembertävling. Men trots detta en del svenskar på plats. Du kan botanisera bland resultaten på Livetiming - klick

Danska Mästerskapen i simning gick i vejle förra veckan. Comeback av Jeanette Ottesen var blad det man fick se. Hela resultatlistan hittar du här - klick

Filippo Magnini och Michel Santuccide bägge italienska toppsimmarna fick sitt straff idag efter dopningsförseeler. Bägge får gå in i simpensionen med fyra års avstängning och skammens rodnad lysande.

2018-11-06  Erika Villaecija slutar
Den 34-åriga spanska distanssimmerskan  Erika Villaecija skall sluta sin simkarriär efter spanska mästerskapen i december. Det meddelande hon vid en presskonferens i Barcelona igår. Den 7-faldiga internationella medaljösen hade sina bästa säsonger strax innan 2010 och vann flera EM-guld på 400 och 800m fritt. På senare tid har det blivit mer Open Watersimning. Hon hade tidigt i våras ambitioner att fullfölja simningen fram till 2020 och OS men nu har då den Sabadellbaserade simmerskan valt att sluta. Hon kommer att hedras med Katalonien högsta medalj för civilpersoner och spanska simförbundets högsta utmärkelse när hon simmar sina sista meter på december mästerskapen.

Bosse  Hulten kommenterar:
Erika Villaecija har ett av de allra mest tungvrickande namnen i internationell simning. Under ett antal år - åtta gånger var jag speaker på EM i lång och kort bana. Denna speakerperiod sammanföll med persioden för Erika Villaecija peak som simmerska. För att lära sig namnen på simmare gick man då runt bland tränare och ledare för att skaffa sig ett korrekt uttal. Inte så lätt alla gånger. Just Erika Villaecija vållade speciella bekymmer. En av tävlingsledarena i Europeiska Simförbundet var (och är) spanjor och det blev ju han som skulle förklara för mig hur hennes namn uttalades. Men han kunde inte. Efter en lunch då han ett tiotal gånger försökt uttala hennes namn rätt, gav han upp. Vi konsulterade ennan annan spanjor på plats, tillika tränare i det spanska laget och han så att han aldrig kallade hennes   Villaecija utan använde hennes andra efternamn - Garcia. Vi kämpade vidare men klarade inte av det. Då fick jag uppsöka damen i fråga själv. hennes svar var ungefär så här .... jo jag vet. Det finns ingen som kan uttala mitt namn rätt och hon försökte lära mig  hemlöigheten. Det gick ju naturligtvis inte. Tungan kan inte snurras på det sättet i en svensk mun och fick oss bägge ett gott skratt. Nu slutar hon med medaljerna från stat och förbund för att fortsätta sin psykologkarriär. Kanske inriktad på simning i fortsättningen. Tack kaffet Erica!
Kanske var det ungerfär så här man skulle uttala det hela efternamnet - Vijja - etch - icha. F-n troet?

2018-11-06 Gary Hall om Kickstart av loppet
Gary Hall på the Race Club vill att du skall kickstarta ditt lopp. Läs veckans text och titta också på en video om hur tänker när han menar att man skall "kickstarta".
Du läser det hela på vår specialsida för The Race Club - klick

2018-11-06 World Cup
Den näst sista delen av World Cup 2018 kommer att simmas på fredag till söndag. Det hela utspelar sig i Tokyo och det kan bli riktigt spännande för svensk del. Sarah Sjöström mot Rikake Ikee, på fjärilsim och frisim. Vilka inslag från Australiens som möter upp vet vi inte heller. Startlistan på Omegatiming är inte klar ännu MEn säkert är att vi kommer att följa tävlingen på SIMMA. Klicka in under tisdagen på vår specialsida för Wolrd Cup för att kolla upp var du kan följa hela härligheten under helgen - klick.

2018-11-05 Sum-Sim Region till helgen
Till helgen är det dags för Sum-Sim region - eller som det kanske mer officiellt skulle kallas Svenska Ungdoms Mästerskapen i simnings regionsfinaler. I år kommer man att simma tävlingen i sju regioner istället för tidigare sex. Det betyder att det kommer bli fler simmare som får chansen att ställa upp i svenska simnings starkaste varumärke för simningen. Skåne har delat upp sig i två regioner och med betydligt fler chanser till plats i det starka Skånedistriktet kan man räkna med att antalet starter i årets Sum-Sim kommer att växa med ca 15%. Stockholmsdistriktet fick samma chans att dela upp sig men där ville man inte ta den chansen att låta flera simmare starta. Lite synd kan tyckas. Sum-Sim region är sedan urminnes tider en av de viktigaste tävlingen för hela året i simmar-Sverige.
Simförbundetr följer inte Sum-Sim på Mästarekspassidan men det gör vi på Simma. Du kommer liksom i fjol att hitta resultatlänkar och bilder på vår speciella Sum-Simsida - klick

2018-11-02 World Cup
Resultatlänkar till World Cup i Beijing hittar du här:
Dag 1 fredag - klick
Dag 2 lördag - klick
Dag 3  söndag - klick

2018-11-01 ” Är svensk simning död som idrott om 20år?”.
Denna allvarliga fråga ställs i Simpodden nr 102. Intresserad?
Simpodden 102 innehåller försnack till SM i kort bana, avslutningen av World Cup och en framåtblick mot kortbane-VM i december. Podden ställer frågan ” Är svensk simning död som idrott om 20år?”. Många tecken tyder på att nedgång är på gång och att simningen börjar tappa som idrott i media, mot samhället och mot landets befolkning. Hultén & Jansson lyfter på några stenar i sammanhanget. En spännande podd som alla sim intresserade INTE vill missa.
Lyssna på spelaren nedan.

Här nedanför hittar du internationella nyheter från Swim Swam så fort de uppdateras på Swim Swams internationella sida. Det betyder att du aldrig behöver gå till något annat ställe för att hitta internationella nyheter - än SIMMA.NU

Hitta nyheter från den 15-31 oktober 2018-  klick
Last Months News - klick
Tidigare Nyheter hittar du under ARKIVET - klick

Tävlingar

Läger/Camps

Camps i Ungern

Jobb
annonser

SK Lödde söker Mästerskaps
tränare och
Verksamhets
chef

Klicka på loggan för mer info.

Sydsim söker Simtränare
Klicka på loggan för mer info.

Täby Sim söker Simtränare
Klicka på loggan för mer info.

Nyköping söker Huvudtränare

Klicka på loggan för mer info.

Eskilstuna söker Elittränare.

Klicka på loggan för mer info.

S02 söker Simtränare med Breddansvar

Klicka på loggan för mer info.

Täby Sim söker Simlärare
Klicka på loggan för mer info.

Konferens

Äldre annonser till jobb hittar du här - klick

Studier

Kombinera idrott och studier i Umeå. Klicka på loggan för att läsa mer!

Här ovan hittar du länkar till nya jobb inom simningen. Dessa jobb finns också på plats på vår speciell jobbsite som du hittar i en norsk och en svensk upplaga.
Jobb i Sverige
Jobb i Norge