simma_logga_2017

Klicka på länk nedan för att komma direkt till passet
Pass 3 09.00 Söndagen den 12 november
Pass 4 16.00 Söndagen den 12 november
Gå till lördagens tävlingar - klick

SUM SIM REG
Söndag

Regionsfinalerna i Svenska Ungdoms Mästerskapen
i Simning 2017

(kanske blir det fler bilder måndag fm?)

Insimning i STockholm
Falun: Prispallen på flickor 14år 200 rygg

Om pass nr 3:

Robin Hansson, Linus Kahl och Annie Hegmegi har vi haft uppe på tapeten under lördagen. När vi vaskar farm fler simmare i toppskitet skall också Trine Fors från Skövde nämnas. Leder 200m ryggsim strax före Annie. Robin Hanson fortsätter av att leverera. Klar ledning på 100m fritt, så klart och Linus Kahl snabbast på 400m medley, sex sekunder före Robin. Men när vi kommer till riksfinalen är dessa herrar på pallarna med nya insatser och då betyder regionsresultaten inget. Karlstads Johan Rydahl smyger bakom dessa två stora. Johan som har varit med om hela resan från knatte på till det dom är nu skall inte räknas bort. Någonsin.

Men det är inte bara Forss som stormar fram i Skövde. Sofia Henningsson nämnde vi igår. Idag leder hon 13-års flickorna 400m fritt med sex sekunder. Lika stor ledning har Poseidons Hanna Bergman i äldsta klassens 400m fritt. Hanna verkar stabil!

Ännu en Skövdetjej uppenbarade sig i mellanklassen på 200m bröstsim. Hilja Schimmel. 2.35 och ledning med två sekunder.

Helsingborg och Malmö vassast i lagkapperna denna förmiddag.

Strax nedaför - prispallarna i Göteborg under förmiddagen och under eftermiddagen.

loading...
Falun: Prispallen på 100m fritt 15-16 åringar
Start i Eriksdalsbadet Stockholm

Om pass nr 4:

Eftermiddagen inleddes med att herrar Hanson, Kahl och Neptuns Oliver Rehn landade sina 400m fritt strax över 4 minuter. Räkna med en match i finalen.!!!
Poseidons Hanna Bergman inledde för damerna med att vinna 100m fritt i äldsta klassen – 56.51 – följd av fyra simmerskor under 58 sekunder.
 
Simon Fröde tog tag i mellanklassen 200m ryggsim och leder med hela fyra sekunder efter regionen. Fröde kan plocka rätt mycket glitter i riksfinalen.
Yngsta klassens 100m fritt för pojkar är alltid lika kul att kolla i 13-års klassen. Här stack ett namn upp som klar ledare i grenen, Mölndals Alvin Välkki som hade 56.95. Ende man under 58 sekunder.
Yngsta klassens bröstsim brukar också ha för vana att spruta fram toppnamn. Här fick vi se en kanontid på 100m ryggsim. Neptuns 13 åring Ida Lundgren Sonnergren noterades för 1.04.91. Inte illa.
 
Julia Månsson som vann 200m bröstsim igår vann också 100 meter. Enda tjej under 1.10. Hade med sig frisimmerskan Hanna Bergman på andraplatsen med 1.11.30. Kan tydligen bröstsim också!
 I 13-årsklassen för tjejer är det Emelia Fast som är bäst. Simmade med 1.12.65 till sig förstaplatsen. Hon simmade bra mycket snabbare på Sm förra veckan och kommer att göra det på Sum-Sims riksifnal också!
Yngsta klassens 100m fjärilsim för grabbar kan bli ett av Sum-Sim jämnaste lopp. Tre gubbar på 1.03. Huvva va spännande det blir.
 
54.95 för Robin Hanson på 100m fjärilsim var en bra avslutning på en lång vecka för honom. Rydahl tvåa.
I lagkapperna var det Malmö som tog hem det för killarna och på tjejsidan är det klart Skövde i toppen.


Nedan - bilder från Härnösand

loading...

Hejsan!
I år rapporterar vi på SIMMA.NU istället för på Mästerskapssidan. Här får du färdiga länkar som ger dig riksfinalisterna. NOtera att alla länkar på resp. resultatsida skall vara GRÖNA innan resultaten är officiella. Var gärna också lite noga att vänta en stund efter att resultatlsitorna är aofficiella med att dra 100%-iga slutsatser att resulaten är helt OK. Några gånger under tävlingen kommer det att komma ändringar - dvs man kommer att köra in nya resultat. Detta kommer inte att noteras någonstans utan det är upp till dig som läser resultaten att dra den slutgiltliga beslutet att allt är OK.

Sum-Sim direktsändning

Regionsfinalerna i Härnösand kan du se på denna länken - klick

Regionsfinalerna i Ystad kan du se här - klick

Foto-foto-foto
Vi vill gärna ha foto till den här sidan.
Skicka foto till oss under adress - klick under tävlingsdagarna

Läs historien om Sum-Sim på Mästerskapssidan. Klicka på bilden för att komma vidare
Linnéa från Karpen och Moa från S 71 - simmade i Ystad
Startförberedelse i Stockholm
Rosenlundsbadet i Jönköping insimning
Start på Eriksdalsbadet
Jönköping har haft många tävlingsdagar den senaste veckan. Då behövs också att simmare finns med och hjälper till... känns herrarna igen?
Jönköping har haft många tävlingsdagar den senaste veckan. Då behövs också att simmare finns med och hjälper till... känns herrarna igen?

Tack till fotograferna:

Grega Zore - Sthlm
Göran Hellström -Gbg
Jan Erlandsson - Ystad
Thomas Viker - Falun
Lelle Pettersson. - Jkp
Monica Gustafsson Engström  - Härnösand